Ontdek de levendige activiteiten in de Roode Remise!

Bij ons kun je genieten van intieme concerten, kleinschalige voorstellingen en regelmatig wisselende tentoonstellingen. Daarnaast hebben we ook gezellige spelletjesavonden waar iedereen welkom is die mee wil doen. Er is altijd iets leuks te beleven in de Roode Remise!

Altijd op de hoogte blijven?
 • dinsdag, 28 mei 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 30 mei 24  20:30 - 22:00
  Concert: Marble Waves (Americana / Indie / Pop)

  Marble Waves is een folkband uit Amsterdam en Utrecht, wiens stijl sterk beïnvloed is door Americana, indie en pop. Hun muziek staat bekend om poëtische teksten, vocale harmonieën en dromerig gitaarwerk.

  Hun debuutalbum 'Endless Drifting' kwam uit op 29 september 2023. In november 2020 verscheen de debuut-EP van Marble Waves, met daarop zes 'liedjes met inventieve melodielijnen en harmonieën die zich in je hersenpan nestelen' (Written in Music).

  http://www.marblewaves.nl
  https://open.spotify.com/artist/1d8gbd3k4JADeg5BtjVz27

 • zondag, 2 juni 24  15:00 - 16:30
  Verhalen uit en over de buurt met Marjoke Hinnen

  Kom 2 juni tussen 15:00-16:00 luisteren naar verhalen uit en over de buurt.  We maken met historicus en gids een virtuele wandeling vanaf centraal station tot aan het Haarlemmerplein!

 • woensdag, 5 juni 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 6 juni 24  20:30 - 22:00
  Concert: Duo Iman Spaargaren & Guillermo Celano (filmische muziek en vrije improvisatie)

  Geniet van een betoverend concert met Duo Iman Spaargaren & Guillermo Celano in de Roode Remise! Dit dynamische duo staat bekend om hun filmische muziek en vrije improvisatie, en hebben samengewerkt in het Undercurrent Trio en Undercurrent Orchestra. Naast hun groepsprojecten schitteren ze ook als duo, met optredens in muziektheaterstukken zoals My Father Held A Gun en De Zomer In Mij, die al op diverse internationale podia te bewonderen waren. Laat je meevoeren door hun originele composities en filmische klanken, gebracht op klarinet, saxofoon en gitaar. 

  Ontdek meer over hun unieke geluid op https://myfatherheldagun.bandcamp.com/album/my-father-held-a-gun en mis dit bijzondere optreden niet!

 • dinsdag, 11 juni 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 13 juni 24  20:30 - 22:00
  Concert: Parallel stories (klassiek piano en verhalen)

  Dit concert staat in het teken van verbanden tussen muziek en kunst. Je luistert niet alleen naar composities, maar hoort ook verhalen uit de Poolse literatuur, Spaanse schilderijen en meer. Vaak zijn er vele leuke details rondom een muziekstuk, die pianist Miquel graag voor het spelen uitlegt aan het publiek: wat de inspiratiebron was, een gerelateerd verhaal, of gewoon wat trivia en leuke weetjes. Het creëert niet alleen een ongedwongen sfeer bij het concert, maar helpt ook om dieper in de muziek te duiken en er op een heel eigen manier van te genieten.

  Over de artiest: Miquel Roig won vorig jaar verschillende prijzen in pianoconcoursen, en gaf twee concerten die deel uitmaken van het officiële programma van het Centenary of Alicia de Larrocha, één in Spanje en één in Amsterdam.

  Miquel Roig - solo piano

 • woensdag, 19 juni 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 20 juni 24  20:30 - 22:00
  Concert: Youki Flu (jazz / elektronica)

  Youki Flu (aka Austėja Žvirblytė) is een in Rotterdam gevestigde solo-muzikant met meerdere instrumenten die een betoverend tapijt van geluiden weeft dat zowel betoverend als speels is. Met haar bas, elektronische instrumenten en innemende zang, gezongen in een unieke verzonnen taal, creëert ze een dromerige fusie van genres, gebaseerd op jazz en elektronica. Bereid je voor om verrukt te worden door de aanstekelijke melodieën, grillige stemimprovisaties en vreugdevolle verkenning van genres die haar boeiende geluid definiëren.

 • zondag, 23 juni 24  15:00 - 16:30
  Concert: Holandaluz (Psychedelic Flamenco)

  Holandaluz, led by Dutch guitarist Marnix Alexander DuCroock, is an international Amsterdam based band that have created their own unique musical style- psychedelic flamenco! The band, consisting of guitar, violin, double bass and percussion blend traditional flamenco techniques and sounds with pop song structures and lyrical melodies.

  https://open.spotify.com/artist/6XcOJqKwj5MpmVEj1oyQrV?si=zm6Fi2N-T1SVHht3SVLoLg

  Marnix DuCroock (guitar)
  Shana Brown (violin)
  Lorenzo Servali (Bass)
  Manuel Vega Abad (percussion)

 • dinsdag, 25 juni 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 27 juni 24  20:30 - 22:00
  Concert: James McClure & Zenzele Mthembu-Salter (Zuid-Amerikaanse folkmuziek)

  De Zuid-Afrikaanse musici James McClure en Zenzele Mthembu-Salter komen samen om hun liefde voor hun thuisland te delen. Het duo presenteert een mix van originele muziek en stukken van hun favoriete Zuid-Afrikaanse componisten. Met oprechte melodieën en aanstekelijke baslijnen nemen ze je mee op een reis naar je hart en door de mystieke landschappen van het zuidelijkste puntje van Afrika.

 • zondag, 30 juni 24  15:00 - 16:30
  Concert: Assi Weitz (Electro)

  Mr. Weitz acting up as 1dp. again.
  Electronic set for a restless audience.

 • woensdag, 3 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 4 juli 24  20:30 - 22:00
  Concert: Job Alone & Friends (Folk)

  Job Alone is de artiestennaam van Job Cornelissen. Job heeft zijn sporen verdiend in de folkscene in Nederland, ondermeer als zanger/ percussionist bij de eigenzinnige Nederlandse folk band Maalstroom en als gastmuzikant bij de Ierse band The Fiddle Case, als deze op het vasteland spelen.

  Als Job Alone vertolkt hij, naast traditioneel werk en originals van anderen, zijn eigen werk, liedjes waarin hij onopgesmukt verhaalt hoe de wereld bij hem binnenkomt. Hij krijgt hierbij hulp van Dennis Heijt op bouzouki en Laura Schuit op viool en zang, want samen muziek maken is uiteindelijk veel leuker: Job Alone & Friends!

  Luisteren - Kijken - Meer informatie: www.jobalone.band

 • dinsdag, 9 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • woensdag, 17 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • dinsdag, 23 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen

Wil jij ook eens optreden in de Roode Remise? Stuur dan een e-mail met je programmavoorstel naar programma@rooderemise.nl

Regelmatige activiteiten

Maandagavond

De Roode Loper combineert documentaires met nagesprekken en dineren in de sfeervolle omgeving van de Roode Bioscoop. Tijdens dit evenement geniet het publiek van boeiende en inspirerende films, gevolgd door diepgaande nagesprekken met experts en betrokkenen. De ervaring wordt afgerond met een heerlijk filmdiner (in het thema van de film). De Roode Loper biedt een veelzijdige en verrijkende culturele avond waarbij film, discussie en culinair genot samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Meer informatie op de website van de Roode Bioscoop.

Blue Monday Café is een evenement waarbij live concerten, heerlijke hapjes en verfrissende drankjes samenkomen. Elke editie van Blue Monday Café biedt een betoverende muzikale ervaring, variërend van jazz en blues tot folk en andere genres. Het publiek geniet van de warme atmosfeer, terwijl ze worden verwend met culinaire lekkernijen.

Dinsdag-/Woensdagavond

Welkom bij onze wekelijkse klaverjassessie! Klaverjassen is een geliefd Nederlands kaartspel dat draait om teamwork, strategie en gezelligheid. Samen met drie andere spelers vorm je twee teams en neem je het tegen elkaar op om zoveel mogelijk punten te scoren. We starten met de troef- en niet-troefrondes, waarbij het cruciaal is om je kaarten slim te spelen en samen te werken met je partner. De combinatie van geluk en tactiek maakt elke ronde spannend en verrassend.