Ontdek de levendige activiteiten in de Roode Remise!

Bij ons kun je genieten van intieme concerten, kleinschalige voorstellingen en regelmatig wisselende tentoonstellingen. Daarnaast hebben we ook gezellige spelletjesavonden waar iedereen welkom is die mee wil doen. Er is altijd iets leuks te beleven in de Roode Remise!

Altijd op de hoogte blijven?
 • woensdag, 19 juni 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 20 juni 24  20:30 - 22:00
  Concert: Youki Flu (jazz / elektronica)

  Youki Flu (aka Austėja Žvirblytė) is een in Rotterdam gevestigde solo-muzikant met meerdere instrumenten die een betoverend tapijt van geluiden weeft dat zowel betoverend als speels is. Met haar bas, elektronische instrumenten en innemende zang, gezongen in een unieke verzonnen taal, creëert ze een dromerige fusie van genres, gebaseerd op jazz en elektronica. Bereid je voor om verrukt te worden door de aanstekelijke melodieën, grillige stemimprovisaties en vreugdevolle verkenning van genres die haar boeiende geluid definiëren.

 • zondag, 23 juni 24  15:00 - 16:30
  Concert: Holandaluz (Psychedelic Flamenco)

  Holandaluz, onder leiding van de Nederlandse gitarist Marnix Alexander DuCroock, is een internationale Amsterdamse band die hun eigen unieke muziekstijl hebben gecreëerd - psychedelische flamenco! De band, bestaande uit gitaar, viool, contrabas en percussie, mengt traditionele flamencotechnieken en -geluiden met popliedjes en lyrische melodieën.

  Spotify

  Marnix DuCroock (guitar)
  Shana Brown (violin)
  Lorenzo Servali (Bass)
  Manuel Vega Abad (percussion)

 • dinsdag, 25 juni 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 27 juni 24  20:30 - 22:00
  Concert: James McClure & Zenzele Mthembu-Salter (Zuid-Afrikaanse folkmuziek)

  De Zuid-Afrikaanse musici James McClure en Zenzele Mthembu-Salter komen samen om hun liefde voor hun thuisland te delen. Het duo presenteert een mix van originele muziek en stukken van hun favoriete Zuid-Afrikaanse componisten. Met oprechte melodieën en aanstekelijke baslijnen nemen ze je mee op een reis naar je hart en door de mystieke landschappen van het zuidelijkste puntje van Afrika.

 • zondag, 30 juni 24  15:00 - 16:30
  Concert: Assi Weitz (Electro)

  Kom zondagmiddag 30 juni naar Theatercafé de Roode Remise voor een meeslepende ervaring! Assi Weitz stapt het podium op voor een spetterend electroconcert. Mr. Weitz presenteert een eclectische set muziek en belooft een middag vol pulserende beats en betoverende klanken. Laat je meenemen door de muziek en dompel je onder in een boeiende sfeer. Tot ziens!

 • woensdag, 3 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • donderdag, 4 juli 24  20:30 - 22:00
  Concert: Job Alone & Friends (Folk)

  Job Alone is de artiestennaam van Job Cornelissen. Job heeft zijn sporen verdiend in de folkscene in Nederland, ondermeer als zanger/ percussionist bij de eigenzinnige Nederlandse folk band Maalstroom en als gastmuzikant bij de Ierse band The Fiddle Case, als deze op het vasteland spelen.

  Als Job Alone vertolkt hij, naast traditioneel werk en originals van anderen, zijn eigen werk, liedjes waarin hij onopgesmukt verhaalt hoe de wereld bij hem binnenkomt. Hij krijgt hierbij hulp van Dennis Heijt op bouzouki en Laura Schuit op viool en zang, want samen muziek maken is uiteindelijk veel leuker: Job Alone & Friends!

  Luisteren - Kijken - Meer informatie: www.jobalone.band

 • dinsdag, 9 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • woensdag, 17 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • dinsdag, 23 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • woensdag, 31 juli 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • dinsdag, 6 augustus 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen
 • woensdag, 14 augustus 24  19:30 - 23:30
  Klaverjassen

Wil jij ook eens optreden in de Roode Remise? Stuur dan een e-mail met je programmavoorstel naar programma@rooderemise.nl

Regelmatige activiteiten

Maandagavond

De Roode Loper combineert documentaires met nagesprekken en dineren in de sfeervolle omgeving van de Roode Bioscoop. Tijdens dit evenement geniet het publiek van boeiende en inspirerende films, gevolgd door diepgaande nagesprekken met experts en betrokkenen. De ervaring wordt afgerond met een heerlijk filmdiner (in het thema van de film). De Roode Loper biedt een veelzijdige en verrijkende culturele avond waarbij film, discussie en culinair genot samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Meer informatie op de website van de Roode Bioscoop.

Blue Monday Café is een evenement waarbij live concerten, heerlijke hapjes en verfrissende drankjes samenkomen. Elke editie van Blue Monday Café biedt een betoverende muzikale ervaring, variërend van jazz en blues tot folk en andere genres. Het publiek geniet van de warme atmosfeer, terwijl ze worden verwend met culinaire lekkernijen.

Dinsdag-/Woensdagavond

Welkom bij onze wekelijkse klaverjassessie! Klaverjassen is een geliefd Nederlands kaartspel dat draait om teamwork, strategie en gezelligheid. Samen met drie andere spelers vorm je twee teams en neem je het tegen elkaar op om zoveel mogelijk punten te scoren. We starten met de troef- en niet-troefrondes, waarbij het cruciaal is om je kaarten slim te spelen en samen te werken met je partner. De combinatie van geluk en tactiek maakt elke ronde spannend en verrassend.